Sport

De Postertoren verliest in Leudal


Schaakvereniging De Postertoren

De Postertoren verliest in Leudal

Op zondag 4 februari moest De Postertoren in zijn vierde wedstrijd van het seizoen in het pittoreske Buggenum aantreden tegen Schaakvereniging Leudal, een zware tegenstander. De weergoden waren in een goede bui en hadden gezorgd voor vrolijk zonnetje boven een met een dun laagje sneeuw bedekte Anton Pieck-achtige wereld. Echt schaakweer dus en de mannen van De Postertoren hadden er zin in. Ofschoon de tegenstander op een veel hogere rating kon bogen, zijn verrassingen immers nooit uitgesloten.
Teamcaptain Peter Jongen had opnieuw voor een tactiek gekozen waarin de spelers op de eerste twee borden de tegenstander zand in de ogen moesten strooien waarna de andere vier de buit moesten binnenhalen; de vorige keer lukte dat wonderwel, maar Leudal was daarvoor toch een maatje te groot.
Op bord 2 moest Wim de Louw na een enorme afruil van stukken en pionverlies als eerste zijn koning omleggen, terwijl Thieu van Pol op bord 3 eerst zijn torens vastgezet en daarna vakkundig gesloopt zag worden. Tussenstand 2-0 en bepaald geen vliegende start.
Die had de nestor van het gezelschap, good old Toon Kruijtzer wel op bord 5. Voordat de tegenstander het goed en wel in de gaten had stond Toon al twee pionnen voor, een voorsprong die taai werd verdedigd en uiteindelijk een welverdiend punt opleverde.
Intussen had Rob Haarsma op bord 1 remise afgedwongen zodat er een perspectiefrijke 2½-1½ tussenstand genoteerd kon worden met nog twee partijen lopend.
In die twee resterende partijen stonden Jan Hendrikx op bord 4 en Peter Jongen op bord 6 echter zwaar onder druk en beiden moesten uiteindelijk na een urenlang gevecht de tegenstander feliciteren.
Een einduitslag van 4½-1½ dus waarmee De Postertoren in de onderste regionen van de 1e klasse A blijft hangen. Volgende wedstrijd is op 4 maart, thuis in café De Sjmeed in Herkenbosch tegen Bergen.
|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  grenen bureau

  mooi massief grenen bureau, links 3 lades, rechts kastje, afm. 150 cm / 75 cm. Lees meer
 • Headline 1

  Te koop zuurstofplanten ( hoornblad)

  Te koop aangeboden: Emmer vol zuurstofplanten ( hoornblad), emmer of plastic zak zelf meenemen Lees meer
 • Headline 1

  Vouwfiets Oyama

  Oyama Meteropolitan vouwfiets, 7 versnellingen, 20 inch wielen. De fiets verkeerd in goede staat. Heeft alleen wat gebruikerssporen. Functioneerd voor 100%. Nieuw gekocht in 2010. Alleen gebruikt op vakantie om wat inkopen te doen. In totaal geen 100km gebruikt. Wij zijn overgegaan op electrisch. Zie ook mijn andere advertenties. Ik heb nog een vouwfiets te koop. Bij aankoop van beiden; vaste prijs €300 samen. Lees meer
 • Headline 1

  Gezocht/ruilen/te koop gevraagd porseleinen beeldje van St. Petrus

  Gezocht / ruilen / te koop gevraagd een porseleinen beeldje van St. Petrus, zie foto. Ik geef u een goede prijs, tevens kunt u ook indien gewenst ruilen met andere porseleinen heiligenbeeldjes. Lees meer
 • Headline 1

  gezocht tuin hulp

  Extra tuin hulp gezocht redelijk geprijsd.. Lees meer

Laatste reacties