Algemeen

Elke week krijgen er 300 Nederlanders aan hartstilstand!


De meeste mensen krijgen thuis een hartstilstand. Daarom is het noodzakelijk dat we ook in St. Odilënberg zoveel mogelijk opgeleide burgerhulpverleners hebben. Er zijn er gelukkig al een groot aantal in St. Odiliënberg, maar er kunnen er nog meer bij. De opleiding tot burgerhulpverlener wordt u gratis aangeboden door de gemeente en is toegankelijk voor iedereen.
Tijdens de cursus leren deelnemers reanimeren en een AED gebruiken. Hierna zijn de deelnemers gecertificeerd en kunnen zij zich aanmelden bij het alertsysteem van HartslagNu.
HartslagNu is het oproepsysteem dat burgerhulpverleners via een bericht op de mobiele telefoon oproept ter plaatse te gaan bij een mogelijke reanimatie. Cursisten krijgen na deelname jaarlijks een gratis herhalingscursus aangeboden om hun vaardigheden op peil te houden.
Beoogd wordt dat zoveel mogelijk mensen uit St. Odiliënberg een AED kunnen bedienen met als doel de reanimatie zo snel mogelijk op te kunnen starten. Daarmee wordt de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk vergroot.
Aangezien de meeste mensen thuis een hartstilstand krijgen, betreft het vaak een familielid.
Voor informatie over opleiding, data en tijden kun je mailen of bellen met: Mart Simons. m.j.j.simons@home.nl – 0617431042.
|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Pastagerechten

  Pasta gerechten Feestbuffet Wok gerechten De snelle keuken Bedrag per deel Lees meer
 • Headline 1

  Biertap

  Biertap Pygmy NIEUW. Ook 2 taps voor € 650,00. Taps op lucht d.m.v. ingebouwde luchtkrompressor. Tapcapaciteit 30 liter per uur. Tel: 0633164405 Lees meer
 • Headline 1

  Space case

  Space case 35x52x17 Gebruikt maar z.g.a.n. Bieden en Ophalen Lees meer
 • Headline 1

  TL armatuur 31 cm lang

  TL armatuur 31 cm lang incl TL buis lengte 31 cm incl aan en uit schakelaar Zelf afhalen. Doe een bod Lees meer
 • Headline 1

  Slaapzak en isolerende bodem matten

  - nette slaapzak - isolerende matten tegen optrekkende vocht en kou - ideaal voor in de tent of caravan - vraagprijs €15 in één koop - prijs ex verzendkosten Lees meer

Laatste reacties