Algemeen

Hartslag Nu.


Elke week krijgen er 300 Nederlanders een hartstilstand!

De meeste mensen krijgen thuis een hartstilstand. Daarom is het noodzakelijk dat we ook in St. Odilënberg zoveel mogelijk opgeleide burgerhulpverleners hebben. Er zijn er gelukkig al een groot aantal in St. Odiliënberg, maar er kunnen er nog meer bij. De opleiding tot burgerhulpverlener wordt u gratis aangeboden door de gemeente en is toegankelijk voor iedereen.
Tijdens de cursus leren deelnemers reanimeren en een AED gebruiken. Hierna zijn de deelnemers gecertificeerd en kunnen zij zich aanmelden bij het alertsysteem van HartslagNu.
HartslagNu is het oproepsysteem dat burgerhulpverleners via een bericht op de mobiele telefoon oproept ter plaatse te gaan bij een mogelijke reanimatie. Cursisten krijgen na deelname jaarlijks een gratis herhalingscursus aangeboden om hun vaardigheden op peil te houden.
Beoogd wordt dat zoveel mogelijk mensen uit St. Odiliënberg een AED kunnen bedienen met als doel de reanimatie zo snel mogelijk op te kunnen starten. Daarmee wordt de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk vergroot.
Aangezien de meeste mensen thuis een hartstilstand krijgen, betreft het vaak een familielid.
Voor informatie over opleiding, data en tijden kun je mailen of bellen met: Mart Simons. m.j.j.simons@home.nl – 0617431042.

.
|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Tuinman gezocht!

  Wij zoeken iemand die ons kan helpen met het bijhouden van onze tuin in Born. Het gaat om snoeiwerk van vaste planten. Lees meer
 • Headline 1

  te koop eetkamerstoelen

  6 eetkamerstoelen . Bekleding is van lederlook. De stoelen zijn in een koop voor 45 euro te koop. Lees meer
 • Headline 1

  Merk ringella jongens pyama

  Kwaliteitsmerk ringella jongens pyama opdruk brandweer auto maat 116 boordjes aan mouw en broekspijp gebruikt maar nog mooi afhalen in Echt voor 3,- Lees meer
 • Headline 1

  HOBBYS

  t.k. ORIGINELE oude slagers pin slacht revolver+ 1950 MERK KERNER MED. 289 9M/M SERIE NR.132025 COMPLEET MET POETS BORSTELS EN VEREN +40 SLAGHOEDJES IN PRIMA STAAT ALLES IN HOUTEN KISTJE Lees meer
 • Headline 1

  Dames Fiets

  Dames Fiets Te Koop in goede staat 0464854187 Lees meer

Laatste reacties