Bijzonder kamermuziek ensemble op Aerwinkel


Posterholt – Het VitaDuo is volgens ingewijden op dit moment wereldwijd een van de meest interessante ensembles voor kamermuziek. Vrijdag 29 maart om 19.30 uur is dit beroemde ensemble, bestaand uit Vitaly Vatulya (saxofoon) en Maria Nemtsova (piano), te gast op Kasteel Aerwinkel in Posterholt.

Dit bijzondere duo heeft een diverse collectie klassieke en hedendaagse meesterwerken op het gebied van kamermuziek op het repertoire staan. Hierdoor is elk concert een nieuwe en opwindende ervaring.

Het VitaDuo is in 2006 opgericht. Het won dat jaar gelijk een eerste prijs tijdens een prestigieus festival in Moskou. Daarna volgden succesvolle optredens in meer dan twintig landen, waaronder Israël, Duitsland, Georgië, Armenië, Rusland en de Tsjechische Republiek. Ook als soloartiest hebben Maria en Vitaly al alle hoeken van de wereld gezien.

Maria heeft veel internationale pianowedstrijden gewonnen en was eerder onder meer al te beluisteren in Carnegie Hall (New York), Wigmore Hall (London), het National Centre of Performing Arts in Beijing en het Shanghai Oriental Arts Centre.

Vitaly won meer dan vijftien internationale wedstrijden. Hij speelde in het Moscow International House of Music en de Great Conservatoire hall, de Philharmonic Concert Hall in Vilnius, het Muziekgebouw in Amsterdam en het Bruckner House in Linz.

Het VitaDuo heeft twee cd’s opgenomen, met muziek van Debussy, Hindemith, Franck en anderen, en was eerder te beluisteren op diverse festivals. Zo trad het stel op tijdens SAX16 in Amsterdam, Slavic Spring in Praag, Primavera Classic in Moskou, SaxArte in Italië, Autumn in Carthage in Tunis.

Kaarten voor het bijzondere concert van VitaDuo, vrijdag 29 maart om 19.30 uur op Kasteel Aerwinkel, kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar. Voor meer informatie en kaarten gaat u naar www.cultureelaerwinkel.nl.
(Foto Ira Polyarnaya)
|Doorsturen