Sport

De Postertoren onderuit tegen Blerick


Schaakvereniging De Postertoren

In Kerkeböske, Helden, hadden zich zondag 6 mei vele honderden schakers uit heel Limburg verzameld voor de slotronde van het schaakseizoen 2017-18. Het was stralend weer en terwijl buiten de vogeltjes hun mooiste lenteliedjes zongen bij een stralend zonnetje en de terrassen gevuld waren met zonaanbidders en neutgenieters woei binnen in de zalen van Kerkeböske menige storm over zwart-wit geblokte velden en werd de stilte slechts gebroken door geschuifel van voeten, vallen van stukken en het tikken van de klokken.

De Postertoren moest aantreden tegen het team van Blerick en ging voor zijn eerste overwinning van het jaar. Op bord 6 wist Rob Haarsma al snel het eerste punt binnen te halen, maar daarna ging het mis toen Jan Hendrikx, Thieu van Pol en Ad Hermus op de eerste drie borden kort na elkaar alle drie verloren en er een tussenstand van 1-3 op de borden stond.
Peter Jongen op bord 5 bracht met een mooie overwinning de spanning terug (2-3), waarna Toon Kruijtzer op bord 4 uit alle macht probeerde de stand nog gelijk te trekken.
Maar wat Toon ook probeerde, na een urenlange partij (de zalen werden al schoongeveegd) bleek niet meer dan een remise haalbaar zodat uiteindelijk een stand van 2½-3½ op de borden verscheen.
Analyseren werd vastgesteld dat degradatie naar de 2e klasse nu waarschijnlijk is, wat betekent dat volgend jaar weer voor het kampioenschap gespeeld kan worden. Zo heeft elk nadeel zijn voordeel...
|Doorsturen