Heemkunde

GRATIS FIETSROUTES HEEMKUNDEVERENIGING ROERSTREEK


Het fietsseizoen is weer van start gegaan. Op de website van heemkundevereniging vind je fietsroutes die je door de prachtige Roerstreek voeren. Deze routes van elk ongeveer 40 km en de bijbehorende kaart kun je gratis downloaden van de website. Ze voeren je niet alleen langs de mooiste landschappelijke plekjes van de Roerstreek, maar ook langs monumenten en bijzondere plekken. Omdat de Roerstreek zo gevarieerd is en zoveel moois en interessants te bieden heeft, zijn er drie fietsroutes gemaakt.
Route 1: De Merovingers. Deze voert door de gebieden in de Roerstreek waar Merovingische graven gevonden zijn.
Route 2: De Maas. Je komt o.a. langs de plek waar de Romeinse muntschat en de oudste tekening van Nederland gevonden zijn. Je ziet ook één van de 19 overgebleven luchtwachttorens van Nederland en het kasteel van Montfort.
Route 3: Everzwijn. Je fietst gedeeltelijk over het unieke Nationaal Park De Meinweg. Ook kun je de plek bekijken waar in 2009 het beeld van de Romeinse oppergod gevonden werd, een tankgracht uit de Tweede Wereldoorlog en twee watermolens.
In het Heemkundemuseum Roerstreek kunt u de vondsten zelf bekijken. Voor info, fietsroutes en openingstijden zie www.roerstreekmuseum.nl.
|Doorsturen