Heemkunde

Harpconcert met Koninklijke allure op Kasteel Aerwinkel


Harpiste Inge Frimout-Hei trad al verschillende keren op voor de Koninklijke families van Nederland en België. Samen met haar dochter Kyra verzorgt zij 1 juli op Kasteel Aerwinkel in Posterholt een onvergetelijk concert, getiteld: ‘Op reis door ruimte en tijd’.

Inge Frimout-Hei is een graag gehoorde harpiste. Zo is ze met haar elektrische harpen regelmatig te gast op diverse festivals. Met het Malando-orkest ging zij tweemaal op tournee door China. Verder trad ze regelmatig op met de bekende violist Ernö Olah.
Met Mariël van den Bos, fluitiste en aanvoerder van het Metropole Orkest, vormt ze een fluit-harpduo. Daarnaast heeft ze een harp-zangduo met Jopie Jonkers.
Ze componeert ook. Voor harpsolo scheef Inge Frimout-Hei onder meer de suites ‘Blue Dream World’ en ‘Planetary Impressions’. Haar composities ‘Blue Planet’ en ‘Flidias & the Magic Harp’ voor harp-ensemble worden in Europa, de Verenigde Staten, Australië en Japan gespeeld.

Kyra Frimout

Harpiste Kyra Frimout speelt in het Blue Planet Ensemble, dat in 2012 door haar moeder is opgericht. Samen met haar moeder maakte ze twee tournees in Italië, onder meer met het Blue Planet Trio d’Arpe.
Ze is op haar vijftiende aangenomen op de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze studeert bij Ernestine Stoop, verder volgt ze zanglessen bij Sandra van Loon van Kunstkwartier Talentstroom.
Kyra Frimout nam al deel aan diverse landelijke concoursen, onder meer het Prinses Christina Concours, en volgde masterclasses van Anneleen Lenaerts, Manja Smits en Sivan Magen.

Kaarten

Het concert is in Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, 6061 GT, Posterholt. Kaarten kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar. Kaartverkoop via www.cultureelaerwinkel.nl en aan de deur. Meer weten en kaarten kopen of reserveren? Ga naar www.cultureelaerwinkel.nl.

foto Emmanuel Frimout)
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  computer met monitor

  te koop computer Conditie : gebruikt Processor : intel 3 Processorsnelheid : 2 tot 3 Ghz Harde schijf :1x ssd en 1x hd 250 gb Monitor : 18 tot 20 inch Werkgeheugen (RAM) : 4 tot 6 GB Beschrijving Complete pc met hdmi, ssd 64gb, monitor 19inch, muis en toetsenbord Vobis Lees meer
 • Headline 1

  Brommer gezocht

  Ik zoek een Vespa of Puch brommertje, opknappen is geen bezwaar. Lees meer
 • Headline 1

  Walnoten

  Te koop 50 kg walnoten.Op een natuurlijke manier gedroogd. Doe een bod, bellen na 18.00 uur. Lees meer
 • Headline 1

  Sangenic luieremmer 13 liter

  Sangenic Luieremmer, in prima staat. Inhoud 13 liter. Lees meer
 • Headline 1

  Hanglamp.

  Metalen hanglamp. Geborsteld metaal. De hoogte is 23 cm en de doorsnee is 30 cm. Als nieuw. Lees meer

Laatste reacties