Heemkunde

Harpconcert met Koninklijke allure op Kasteel Aerwinkel


Harpiste Inge Frimout-Hei trad al verschillende keren op voor de Koninklijke families van Nederland en België. Samen met haar dochter Kyra verzorgt zij 1 juli op Kasteel Aerwinkel in Posterholt een onvergetelijk concert, getiteld: ‘Op reis door ruimte en tijd’.

Inge Frimout-Hei is een graag gehoorde harpiste. Zo is ze met haar elektrische harpen regelmatig te gast op diverse festivals. Met het Malando-orkest ging zij tweemaal op tournee door China. Verder trad ze regelmatig op met de bekende violist Ernö Olah.
Met Mariël van den Bos, fluitiste en aanvoerder van het Metropole Orkest, vormt ze een fluit-harpduo. Daarnaast heeft ze een harp-zangduo met Jopie Jonkers.
Ze componeert ook. Voor harpsolo scheef Inge Frimout-Hei onder meer de suites ‘Blue Dream World’ en ‘Planetary Impressions’. Haar composities ‘Blue Planet’ en ‘Flidias & the Magic Harp’ voor harp-ensemble worden in Europa, de Verenigde Staten, Australië en Japan gespeeld.

Kyra Frimout

Harpiste Kyra Frimout speelt in het Blue Planet Ensemble, dat in 2012 door haar moeder is opgericht. Samen met haar moeder maakte ze twee tournees in Italië, onder meer met het Blue Planet Trio d’Arpe.
Ze is op haar vijftiende aangenomen op de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze studeert bij Ernestine Stoop, verder volgt ze zanglessen bij Sandra van Loon van Kunstkwartier Talentstroom.
Kyra Frimout nam al deel aan diverse landelijke concoursen, onder meer het Prinses Christina Concours, en volgde masterclasses van Anneleen Lenaerts, Manja Smits en Sivan Magen.

Kaarten

Het concert is in Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, 6061 GT, Posterholt. Kaarten kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar. Kaartverkoop via www.cultureelaerwinkel.nl en aan de deur. Meer weten en kaarten kopen of reserveren? Ga naar www.cultureelaerwinkel.nl.

foto Emmanuel Frimout)
|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Waar besteed jij het vakantiegeld aan dit jaar?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Kachelhout te koop

  Kachelhout te koop. Losgestort. €60 per kuub excl. transport. 40% populier en 60% es/eik/beuk. Levering gemeente Maasgouw gratis. Lees meer
 • Headline 1

  Inline skates merk Roces zo goed als nieuw

  Inline skates merk Roces zo goed als nieuw Ik heb deze 3 maanden geleden gekocht en vorige week uitgeprobeerd maar ze zijn me net iets te klein. Maat 38 1 x 10 min gebruikt in nieuwstaat Koste €149 en heb deze in de aanbieding gekocht voor €109 prijs €70 koopje Lees meer
 • Headline 1

  HiFi-set

  Zeer voordelige koop: Technics HiFi-set: tuner, versterker en dubbel cassettedeck inclusief Scott boxen, afstandsbediening, kabels en documentatie. Lees meer
 • Headline 1

  Elektrisch Raammechanisme Nissan Note linksvoor

  Elektrisch Raammechanisme Nissan Note linksvoor Meeneemprijs !! verzenden kost 8,50eu Lees meer
 • Headline 1

  Tuinstoelen

  Te Koop 4 witte tuinstoelen, ideaal voor op de camping voor meer info bel Bert. Lees meer

Laatste reacties