Algemeen

Herfstwandeling naar natuurgebied De Driestruik


De Stichting "Tussen Roer & IJzeren Rijn " organiseert op zondag 14 oktober 2018 een najaarswandeling vanaf de Eindstraat naar natuurgebied De Driestruik.

Langs de Keulsebaan tussen de gevangenis en Melick ligt een klein maar fijn verborgen natuurgebied. De Driestruik vormt samen met De Breidberg een vrij onbekend natuurgebied dat bestaat uit rivierduinruggen die vele eeuwen geleden door zandstormen zijn ontstaan. De Heksenberg is een van die verhogingen in het landschap. Deze streek maakte vroeger deel uit van het heidegebied van de Meinweg. In de jaren rond 1970 heeft de toenmalige Gemeente Melick-Herkenbosch een deel van de heide omgezet in industrieterrein. De natuurgebieden vormen een verbindingszone voor bijvoorbeeld soorten als de das en het wild zwijn.  

De Breidberg heeft een meer open karakter en binnen het gebied wisselen bos, stuifduin, heide, bloemrijke graslanden , struikheide en een aantal poelen elkaar af.
Beide gebieden zijn met elkaar verbonden via een groene zone en van daaruit via De Meer (ook een groene verbindingszone langs de Keulsebaan) met een derde natuurgebied, nl. de Kastanjelaan. 

De gebieden en de verbindingszone herbergen een aantal beschermde diersoorten , o.a. de zandhagedis, de rugstreeppad en de knoflookpad. Ook de buizerd, de torenvalk, de boompieper, de boomklever en de eekhoorn komen er veelvuldig voor.

Vertrek : 10.00u / Einde : rond 12.30u
Start : Parkeerplaats voetbalclub EMS, Eindstraat, Roermond
Deelname : 2 euro / op eigen risico
Info : www.stichtingtussenroerenijzerenrijn.nl
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties