Muziek

Kasteleinsvrouw Fiena Gubbels wint Maestro 2019


Zaterdag 2 november streden 5 bekende Maasbrachtenaren om de titel Maestro 2019. Een bijzonder concert naar voorbeeld van het bekende Nederlandse tv-programma Maestro.

In een prachtig versierde zaal genoten bijna 300 aanwezigen van een geweldige avond. De winnaar van Maestro 2017 Cyrille Dieteren opende de avond met Les toreadors uit de opera Carmen.

Het jeugdige orkest vervolgde de avond met o.l.v. hun eigen dirigent Ruud van Cruchten. Daarna waren de Maestro's aan de beurt. Achtereenvolgens namen Martijn Birk, Tim Snijckers, Christien Jonck-Slangen, Sjoerd Vincken en Fiena Gubbels de baton ter hand.

De prestaties van de Maestro's werden deskundig beoordeeld door een jury. Dirigent van de 'grote' harmonie Richard Dols, Klarinetist Nanda Meering en Man van het Woord Patrick de Bot waren verrast over de kwaliteit van de Maestro's en zorgden met hun treffende commentaar voor veel plezier bij de Maestro's, maar ook bij de muzikanten en het publiek, dat aan het einde van de avond een digitale stem kon uitbrengen en hierdoor meebesliste over de uiteindelijke uitkomst.

Het werd een close finish. Fiena Gubbels werd Maestro 2019 en kreeg de prachtige trofee uitgereikt uit handen van Maestro 2017 Cyrille Dieteren.

Nog een keer vertolkte het orkest het stuk 'Leef' van 'André Hazes jr.' onder de leiding van Fiena Gubbels.

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties