Algemeen

Geschreven door Monique Koopman – diëtiste van praktijk Dieet en kook

Koolhydraatarme diëten

Door Dieet en Kook

Koolhydraatarme diëten, je komt ze overal en vaak tegen. Maar wat houdt het nu precies in? En, helpt het om af te vallen? Meestal wel. Is het gezond? Meestal wel. Is het voor iedereen? Meestal wel.


Koolhydraten zitten in brood, aardappels, pasta, rijst, fruit en alles wat suiker bevat. Koolhydraten zijn niet slecht, integendeel, ze leveren energie aan het lichaam. Het probleem is alleen vaak, dat we teveel energie geleverd krijgen en die energie bewaren we dan voor later in de vorm van lichaamsvet. De bekende buik, heupen, enz. Een koolhydraatarm dieet is erop gericht dat we niet meer energie tot ons nemen dan we nodig hebben in ons dagelijks leven.


Dus een koolhydraatarm dieet helpt zeker om af te vallen. Echter, zoals bij alles moet je ook dit niet overdrijven. Als je te weinig energie tot je neemt, dan zal het lichaam het uiteindelijk gaan halen uit je spieren, waardoor je spierkracht en daarmee vitaliteit verliest. Deze puzzel krijg ik dagelijks in mijn praktijk mee te maken en ik vind het heerlijk om die zo persoonlijk mogelijk op te lossen.


Gezond is een koolhydraatarm dieet absoluut, zolang we genoeg en de juiste energie nemen. Fruit bevat namelijk ook nogal wat koolhydraten en het behoeft geen uitleg dat het weglaten van fruit uit ons dagelijks voedsel niet zo’n goed idee is.


Een koolhydraatarm dieet is in principe voor iedereen weggelegd, zolang het maar professioneel wordt afgestemd op de persoonlijke situate. En dan is het naast gezond vaak nog erg lekker ook.

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Vrachtwagenchauffeur (58)zoekt Internationaal werk

  heb 27 jaar internationale ervaring was enkele jaren uit de running doe momenteel wat binnenland werk, maar dit is niet mijn ding ik zoek internationaal werk waarbij ik kilometers en diverse overnachtingen kan maken, eventueel af en toe een weekend mag alleen niet meer zwaar tillen en trekken met linker schouder hierdoor heb je via UWV 3 jaar lang recht op een no risk verzekering en subsidie tot 7000eu per jaar ben ibv rijbewijs bcde - bestuurderskaart en code 95 Lees meer
 • Headline 1

  2X KPN Boston XL dect telefoon speciaal voor ouder

  Set van 2 KPN Boston XL dect telefoons. Telefoon met grote toetsen en fuckties speciaal voor ouderen. Compleet met nieuwe batterijen en handleiding. Lees meer
 • Headline 1

  Blazer

  In zeer goede staat blauwe blazer van het merk Frankenwalder. Maat 44. Lees meer
 • Headline 1

  Melitta Caffeo Solo Espressomachine (E950-104)

  In nieuwstaat verkerende Melitta Caffeo Solo volautomatische bonen koffiemachine. Met één druk op de knop de lekkerste koffie. Stel zelf de temperatuur, koffiesterkte en hoeveelheid naar wens in. Lees meer
 • Headline 1

  Camping Gaz 2 + 1 tank + drukregelaars

  Camping Gaz 2 x tank 907 (inhoud 2,75 kg) leeg 1 x tank 901 (inhoud 0,5 kg) leeg 2 x slang 2 x druk-regelaar Lees meer

Laatste reacties