lezing door Ton van de Wijngaard over de Limburgse streektaal


Dinsdag 9 oktober 2018 houdt Ton van de Wijngaard een lezing over de Limburgse streektaal bij het Roerstreekmuseum in Sint Odiliënberg. Aanvang 19.30 uur. Ook in 2018 wordt de Limburgse streektaal nog volop gesproken. Er wordt in het dialect gezongen en geschreven. We lezen het op straat en horen het op het toneel. Maar wat verstaan we nu eigenlijk precies onder de term Limburgs? In deze lezing wordt ingegaan op de overeenkomsten én de verschillen die we in het Limburgs aantreffen. Ook de verschillende dialectgebieden en hun kenmerken passeren de revue. Daarbij krijgt het Oost-Limburgs, waar het dialect van de Roerstreek deel van uit maakt, speciaal de aandacht.
De avond wordt afgesloten met de ‘Limburgsquiz’. De aanwezigen kunnen hun parate kennis van het Limburgs testen.
Ton van de Wijngaard is afkomstig uit Eygelshoven en studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hier werkte hij ook als wetenschappelijk medewerker mee aan de samenstelling van het Woordenboek van de Limburgse Dialecten. Momenteel is hij als streektaalfunctionaris verbonden aan het Huis voor de Kunsten.
Voor HVR-leden is de toegang gratis. Niet-leden zijn ook van harte welkom. Van hen vragen wij een bijdrage van € 2,50. Vroegtijdige aanmelding is wenselijk. Dat kan uitsluitend via lezingen@roerstreekmuseum.nl
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties