Algemeen

Maak een ander op een eenvoudige manier blij – word zorgvrijwilliger!

Door Gilsing lokale media

Bij Vrijwilligerszorg Roerdalen bieden zorgvrijwilligers hulp aan mensen met een beperking of mensen die eenzaam zijn. Ze doen dat bij deze mensen thuis. Vrijwilligerszorg vervangt niet de professionele hulp, maar is een extra steun voor degene die om hulp heeft gevraagd. Vrijwilligerszorg Roerdalen is op zoek naar mensen die zorgvrijwilliger willen worden.

 

Taken

Een zorgvrijwilliger kan bijvoorbeeld een wandeling met u maken, een activiteit ondernemen of een luisterend oor bieden. De zorgvrijwilliger kan zo ook de vaste mantelzorger ondersteunen zodat die even tijd voor zichzelf heeft. Speciaal opgeleide dementievrijwilligers ondersteunen mensen met demenie en hun mantelzorgers. Er wordt niet veel gevraagd van een zorgvrijwilliger. Met een uurtje per week kunt u iemand al op een heel eenvoudige manier blij maken.En daar wordt u zelf ook een beetje gelukkiger van.

Contact
Spreekt dit u aan? Neem dan contact op met Petra de Roeper, telefoon: 06 22 43 52 25 of met Toos Mulders, telefoon: 06 21 18 88 24. U kunt ook contact met hen opnemen als u zelf een zorgvrijwilliger nodig heeft. Zij kijken dan samen met u naar de mogelijkheden.

 

|Doorsturen