Algemeen

Roerdalen viert 75 jaar bevrijding!

Door Gilsing lokale media

In 2020 is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Na vijf jaar bezetting bevrijdden de geallieerden in maart 1945 de Roerstreek. Op dit moment worden in de meeste dorpen voorbereidingen getroffen om 75 jaar bevrijding te vieren op 13 – 14 – 15 maart 2020. Alleen in Melick en Sint Odiliënberg zijn er nog geen initiatieven.

Bijna alle dorpen doen al mee
In Herkenbosch, Montfort, Posterholt en Vlodrop zijn tal van betrokken inwoners en organisaties samen bezig met de voorbereidingen voor de viering van 75 jaar bevrijding. Onder andere musea, muziekverenigingen, basisscholen, kerken, instandhouders van oorlogsmonumenten, verenigingsraden, deskundigen en inwoners zijn al aan de slag. Maar goede ideeën en ondersteuning blijven overal van harte welkom!

Ideeën gezocht voor Melick en Sint Odiliënberg
In Melick en Sint Odiliënberg hebben zich nog geen inwoners gemeld die zich willen inzetten voor de viering van 75 jaar bevrijding. Woont u in een van deze dorpen en heeft u een idee voor een activiteit of evenement? Neem dan contact op met Piet Wolters (0475-541768 / 06-21632842) of de dorpscontactpersonen (samendoen@roerdalen.nl).

|Doorsturen