Algemeen

SAMENWERKINGSVERBAND HELSE LIEFDE IN LIMBURG GEREALISEERD

Door Gilsing lokale media

Stichting Helse Liefde kreeg de opdracht van de provincie Limburg om hulpverlening aan slachtoffers van mensenhandel en de mensen om hen heen in Limburg in bestaande hulpverleningsorganisaties te ontwikkelen en implementeren tot een gecoördineerd netwerk.
Dit resulteert per 29 juni 2018 in het open samenwerkingsverband ´Helse Liefde´. Dit samenwerkingsverband stelt zich tot doel een breed hulpverleningsaanbod aan te bieden voor slachtoffers van mensenhandel en betrokkenen om hen heen.

Het samenwerkingsverband is voortgekomen uit een goede en succesvolle coöperatie met Stichting Helse Liefde, Rubicon, Leger des Heils en Koraal.

Het samenwerkingsverband heeft een unieke samenstelling van partners die alle doelgroepen van mensenhandel in de provincie Limburg ruim kunnen ondersteunen. Een voor Nederland uniek aanbod.
Voor de minderjarige doelgroep tot 18 jaar biedt Rubicon ´Gevangen in Liefde ´aan. Rubicon legt binnen ´Gevangen in Liefde´ de nadruk op de hulp aan en begeleiding van het gehele gezin en het netwerk daaromheen. Een gespecialiseerde medewerker van Rubicon begeleidt het gezin in de eigen thuissituatie en stemt de hulpverlening af op de specifieke omstandigheden.
Doel is om de kracht van het gezin en het netwerk te versterken en te behouden en zo de
mogelijkheden op een kansrijke toekomst voor het hele gezin te vergroten.

Voor de meerderjarige doelgroep vanaf 18 jaar biedt het Leger des Heils het hulpverleningsaanbod ´Levenskracht ´aan. ´Levenskracht´ is een intensief en specialistisch begeleidingstraject dat specifiek is bedoeld voor sekswerkers/prostituees die in de problemen raken of uit de prostitutie willen stappen . De begeleiding is ambulant en 1-1 met de sekswerker. Daarnaast investeert het Leger des Heils ook in outreachend werken zowel online als op plekken waar sekswerk plaatsvindt. Deze werkzaamheden worden in samenwerking met diverse ketenpartners uitgevoerd".

Koraal Groep en het expertisecentrum mensenhandel en (jeugd)prostitutie (onderdeel van Lumens) bieden samen een genderspecifiek behandelprogramma aan dat gericht is op cliënten tussen 12 en 27 jaar die het (vermoedelijk) slachtoffers zijn van mensenhandel en waarbij sprake is van een licht verstandelijke beperking (LVB), al dan niet in combinatie met psychiatrische problemen.

Per 1 januari 2019 is stichting Helse Liefde veranderd in expertisebureau Helse Liefde.
Het expertisebureau Helse Liefde biedt ondersteuning bij alle hulpvragen, trainingen, advisering, netwerkontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast biedt het expertisebureau een ruim aanbod aan voorlichtingen voor scholen, ouders en deskundigen.

Voor een goede coördinatie, preventieve maatregelen en snelle hulpverlening kunnen hulpverleners en politie vanaf 29 mei 2018 direct voor de specifieke doelgroep terecht via de navolgende telefoonnummers:

Rubicon: 0475-588400 (www.rubicon-jeugdzorg.nl)
Leger des Heils: 06-15214887 (www.legerdesheils.nl/limburg-brabant)
Koraal: 088-5057406 (www.koraalgroep.nl)
Expertisebureau Helse Liefde: 046-4741622 (www.helseliefde.nl)

Het samenwerkingsverband streeft er naar om haar aanbod en ketenpartners in de toekomst te verruimen om de hulpverlening steeds te meer te verbeteren.

 

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  computer met monitor

  te koop computer Conditie : gebruikt Processor : intel 3 Processorsnelheid : 2 tot 3 Ghz Harde schijf :1x ssd en 1x hd 250 gb Monitor : 18 tot 20 inch Werkgeheugen (RAM) : 4 tot 6 GB Beschrijving Complete pc met hdmi, ssd 64gb, monitor 19inch, muis en toetsenbord Vobis Lees meer
 • Headline 1

  Brommer gezocht

  Ik zoek een Vespa of Puch brommertje, opknappen is geen bezwaar. Lees meer
 • Headline 1

  Walnoten

  Te koop 50 kg walnoten.Op een natuurlijke manier gedroogd. Doe een bod, bellen na 18.00 uur. Lees meer
 • Headline 1

  Sangenic luieremmer 13 liter

  Sangenic Luieremmer, in prima staat. Inhoud 13 liter. Lees meer
 • Headline 1

  Hanglamp.

  Metalen hanglamp. Geborsteld metaal. De hoogte is 23 cm en de doorsnee is 30 cm. Als nieuw. Lees meer

Laatste reacties