Algemeen

Sluiting woning in Vlodrop na hennepvondst

Door Gilsing lokale media

Woensdag 8 augustus is op last van burgemeester Monique de Boer van de gemeente Roerdalen een woning gesloten aan de Oerraede 46 in Vlodrop. De sluiting van het pand is voor de duur van drie maanden.

De sluiting van het pand is op grond van de Opiumwet. In de woning is een hennepkwekerij aangetroffen met 291 hennepplanten. Er is met de elektriciteitsmeter gemanipuleerd, waardoor er sprake was van een brandgevaarlijke situatie.
Gevaar openbare orde en veiligheid
De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde, veiligheid en het woon- en leefklimaat. De aanwezigheid van drugs kan leiden tot onveiligheid voor omwonenden door overlast, brandgevaar en de aanzuigende werking van criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om dit te voorkomen, is het pand tot 8 november 2018 gesloten.
Strenger beleid
De burgemeester nam het besluit op grond van het zogenaamde Damoclesbeleid. Dit beleid werd in september 2016 aangescherpt. Waar eerder bij een drugvondst met een waarschuwing werd volstaan, wordt nu meteen overgegaan tot sluiting van een woning.

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  damesfiets Trek 400 navigator

  damesfiets trek t 400 navigator 24 versnellingen, voorvorkvering, bagagedrager                                                                                                                slot, snelbinder tel:  0475204958 Lees meer
 • Headline 1

  Troeliewoelie

           Troeliewoelie ,kleur blauw, uit 1984. Prijs 5 euro.      Lees meer
 • Headline 1

  Hulp gevraagd bij verwijderen gazon

   Wij zoeken iemand die ons tegen vergoeding wil helpen met het verwijderen van ons gazon ( 90m2 ) in Herten. De werkzaamheden zullen in de komende weken op een zaterdag in overleg plaats vinden. Zal met 2 personen ongeveer een halve dag werk zijn. Dus ben jij ( of ken jij ) iemand die iets wil bijverdienen en niet bang is voor een paar uurtjes hard werken? Dan horen we graag van je! Lees meer
 • Headline 1

  zadelpen en rokzadel

  zadelpen en rokzadel Ø 26 mm Lees meer
 • Headline 1

  fietstas

  lauwe fietstas b Lees meer

Laatste reacties