Solar Weekend als vakantie van je leven

Door Gilsing lokale media

Solar Weekend staat weer voor de deur. Het Roermondse festival is in de voorbije jaren uitgegroeid tot een vakantie in eigen land. Ook dit jaar is het in het eerste weekend van augustus weer raak, met honderden kunstenaars, creatievelingen en muzikanten die afreizen naar het festival. Wie het mee wil maken, wacht beter niet te lang. Het festival verkoopt bijna ieder jaar uit.

Op donderdag 2 augustus opent Solar Weekend haar deuren. Tal van bezoekers betrekken dan al het campingterrein. Het festival begint pas op zaterdag, maar de camping van Solar op donderdag en vrijdag, is inmiddels uitgegroeid tot een festival op zich.

Met drie muziekpodia - waaronder een Silent Disco die het gehele festival dag en nacht geopend blijft - en een lading aan creatieve en speelse hoekjes, is het er prima toeven. Succesact Kris Kross Amsterdam is dit jaar de gastheer van de feesttent op de camping. Naast muzikale namen, is er ook ruimte voor de voor Solar kenmerkende speelsheid. Denk daarbij aan Henny Huismans - ja, echt! - Mini Playbackshow. Wie dit jaar de volle vier dagen Solar wil meemaken, moet opschieten met tickets halen. Onlangs kondigde de organisatie aan dat er nog maar enkele honderden kaarten beschikbaar zijn.

Festivaldagen
Na twee dagen campingvertier, begint het festival pas écht op zaterdag. Ook dit terrein is opgebouwd door Solars creatievelingen. Van theater tot melige spellen en prachtige podia. Het resulteert in een uniek festival.

Ook muzikaal is er genoeg moois te vinden. Nationale én internationale namen van formaat staan op het programma. Denk daarbij aan 2ManyDJs, Dave Clarke en Chase & Status. Op het gebied van hiphop programmeert het festival dit jaar onder meer Ronnie Flex, Kraantje Pappie en Broederliefde. Wie meer van livemuziek houdt, neemt een kijkje bij acts als Roosevelt en Weval.

Solar Weekend vindt plaats van 2 tot en met 5 augustus aan De Maasplassen in Roermond. Tickets en info vind je op solarweekend.com.

|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Waar besteed jij het vakantiegeld aan dit jaar?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Kachelhout te koop

  Kachelhout te koop. Losgestort. €60 per kuub excl. transport. 40% populier en 60% es/eik/beuk. Levering gemeente Maasgouw gratis. Lees meer
 • Headline 1

  Inline skates merk Roces zo goed als nieuw

  Inline skates merk Roces zo goed als nieuw Ik heb deze 3 maanden geleden gekocht en vorige week uitgeprobeerd maar ze zijn me net iets te klein. Maat 38 1 x 10 min gebruikt in nieuwstaat Koste €149 en heb deze in de aanbieding gekocht voor €109 prijs €70 koopje Lees meer
 • Headline 1

  HiFi-set

  Zeer voordelige koop: Technics HiFi-set: tuner, versterker en dubbel cassettedeck inclusief Scott boxen, afstandsbediening, kabels en documentatie. Lees meer
 • Headline 1

  Elektrisch Raammechanisme Nissan Note linksvoor

  Elektrisch Raammechanisme Nissan Note linksvoor Meeneemprijs !! verzenden kost 8,50eu Lees meer
 • Headline 1

  Tuinstoelen

  Te Koop 4 witte tuinstoelen, ideaal voor op de camping voor meer info bel Bert. Lees meer

Laatste reacties