Algemeen

Start Repair Café in St. Odiliënberg


In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn.
Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Daar willen wij als Seniorenvereniging
St. Odiliënberg verandering in brengen, in de vorm van een Repair Café.
Wij willen spullen langer bruikbaar maken, zodat ze niet weggegooid hoeven te worden.
In ons Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van in te zien. Ons Repair Café wil bijdragen aan een mentaliteits- verandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving. Maar bovenal wil ons Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen! Vaak blijken eenvoudige mankementen de hele werking van het apparaat te verstoren. Grote kans dat onze handige jongens het voor u kunnen repareren. Het repareren is helemaal gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor onze “Reparatiepot” wordt op prijs gesteld. Onderdelen moet u zelf aanschaffen, maar ook daarbij helpen wij u.
Iedereen is welkom om kapotte spulletjes als huishoudelijke apparaten, huisraad of speelgoed een langer leven te geven. Zo besparen we op grondstoffen, vervoer en afval. Bovendien is het heel leuk om samen met iemand die er kijk op heeft, een apparaat te leren repareren.
Waar en wanneer kun u terecht in ons Repair Café?
Elke laatste donderdag van de maand kunt u bij onze handige jongens terecht,
van 13.30 uur tot 16.00 uur tijdens onze inloopmiddag in de Roerparel.
Te beginnen op 28 februari 2019.
Theo, Peter en Wim zien u graag komen voor alle soorten kleine reparaties!
Ben jij ook een handig meisje of jongen,
en zou je willen helpen in ons Repair Café?
Neem dan contact op met Piet van der Vorst, 533102 / 0619855594 of stuur een mailtje naar voorzitter@seniorenberg.nl

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties